Batali Pikačua, hvataj Petra Velikog! Rusi spremaju genijalan odgovor na Pokemone
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Uzvraćaju udarac

Batali Pikačua, hvataj Petra Velikog! Rusi spremaju genijalan odgovor na Pokemone

Ruska vlada razvija aplikaciju "Otkrij Moskvu", kao pandan američkoj igrici "Pokemon Go", ali će umesto malih čudovišta na ulicama ruske prestonice moći da se traže istorijske ličnosti i spomenici
Objavljeno: 18:09h

Ova nova aplikacija za pametne telefone, na kojoj se još radi, funkcionisaće kao i "Pokemon Go", međutim, pretraživaće ulice i parkove u potrazi za likovima koji će, za razliku od Pokemona, biti projektovani u savremenoj 3D tehnici virtuelne stvarnosti. Takođe, imaće edukativnu i rekreativnu svrhu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Moskovske vlasti, kako se navodi, žele da smanje uticaj Zapada tako što će kreirati sopstvene verzije popularnih tehnologija.

foto: Reuters / Chris Helgren

- Cilj programa je da se moderna tehnologija virtuelne realnosti iskoristi kako bi se skrenula pažnja na bogato kulturno nasleđe, a Moskovljanima dao razlog da više šetaju", objavilo je moskovsko Odeljenje za informacione tehnologije.

Na listi ličnosti koje će se, između ostalih, naći u ovoj ruskoj igrici su Petar Veliki i Ivan Grozni, prvi čovek u svemiru Jurij Gagarin, pisac Aleksandar Puškin, kompozitor Petar Čajkovski...

Iako Pokemon igrica još zvanično nije puštena na rusko tržište, sve više je popularna i igra se pored neodobravanja i sumljičavosti vlasti.

foto: Reuters

Neki tvrde da je igrica zapravo delo CIA zavere, kako bi se preko kamera došlo do tajnih mesta Rusije, i tako omogućila američkim tajnim agencijama prikupljanje informacija.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.