SRBIJA I BIH U ELITI: Prvi put će igrati turnir vredan 20 miliona dolara! (VIDEO)
Foto: Printscreen/twitch.tv

Dota 2 MANIJA

SRBIJA I BIH U ELITI: Prvi put će igrati turnir vredan 20 miliona dolara! (VIDEO)

Bez obzira na to što momci dolaze iz regije u kojoj se esport tek formira, dokazali su da zaslužuju mesto među najboljima na svetu

Objavljeno:

Milan "MiLAN" Kozomara i Uroš "Swiftending" Galić igrajući za tim Planet Dog osigurali su nastup na najvećem esport turniru na svetu, Dota 2 The International!

Ovim će Srbija i Bosna i Hercegovina prvi put imati predstavnike na ovom turniru, iako obe zemlje već imaju esport zvezde.

The International je jedinstveni događaj u svetu esporta s nagradnim fondom većim od 20 miliona dolara, a ove godine na njemu nastupiće i dva igrača iz naše regije. Milan i Uroš nedavno su napustili timove za koje su nastupali kako bi igrali otvorene kvalifikacije za The International s timom Planet Dog.

RPG KOJI OBOŽAVAJU MILIONI: DIablo II slavi 17 godina! (VIDEO)

Nakon što su na prvom kvalifikacijskom turniru završili drugi, idući su osvojili i osigurali nastup na glavnim kvalifikacijama, a tamo su ih čekale odlične ekipe poput Alliencea, mousesportsa, Team Secretea i Team Singularitya.

Posle prvog dela turnira završili su trećeplasirani sa raezulatom pobeda i poraza 6-3. U početku doigravanja gube od tima mousesports i ispadaju u losers bracket. Međutim, pobedama protiv Team Snigularity i Danish Bears dolaze do finala gde ih ponovo čeka mousesports, ali ovog puta tim Planet Dog pobeđuje i osigurava nastup na The Internationalu. Uz to su osigurali i minimalnu nagradu od 100.000 dolara.

Ovakav uspeh ogroman je iskorak našeg regiona u vrhunski esport. Bez obzira na to što momci dolaze iz regije u kojoj se esport tek formira, dokazali su da zaslužuju mesto među najboljima na svetu. Novi uspesi regionalnih igrača pokazuju da Luka "PerkZ" Perković i Nikola "NiKo" Kovač nisu samo izuzeci već da naša regija krije istinske talente koji uz puno rada postižu vrhunske rezultate. Jedan naš igrač već je igrao na The Internationalu i to dva puta.

Hrvat Dominik "Lacoste" Stipić nastupio je na prva dva izdanja turnira s različitim timovima. Iako nagradni fondovi nisu bili astronomski kao danas, put do turnira je bio jednako trnovit. Milanu i Urošu želimo puno sreće, ako 20 miliona dolara i izvrsna Dota 2 nisu dovoljni razlozi za praćenje ovogodišnjeg The International, momci su dali još toliko razloga više. Zapišite datume, od 8. do 12. avgusta, Planet Dog, The International, Twitch.tv, potpuno besplatno.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.