NIKOLA JE NAJBOLJI GEJMER NA SVETU, KOŠTA 425.000 DOLARA: Pogledajte kako prži ovo čudo od igrača! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Mousesports

kralj gejminga

NIKOLA JE NAJBOLJI GEJMER NA SVETU, KOŠTA 425.000 DOLARA: Pogledajte kako prži ovo čudo od igrača! (VIDEO)

Nikola je prešao u američki tim FaZeClan, iz nemačkog Mousesportsa, i ovo je dosad najveći transfer u istoriji gejminga
Objavljeno:

Bio je izbeglica, pa je postao "megagajmer". Nikola Kovač (20), koji je pre 19 godina izbegao iz Sarajeva u Brčko danas dobro zarađuje igrajući video igrice širom sveta, piše 24sata.hr.

- Neki kažu da ovo nije sport. Znate li koliko ima igrača na svetu i kakva je konkurencija? Oni imaju profesionalne ugovore, menjaju klubove, potpisuju ugovore - priča Slobodan Kovač, Nikolin otac.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je i "krivac" što se Nikola "navukao" na video igrice, jer je vlasnik igraonice. Nije prošlo dugo, i dečak je postao majstor u kaunter strajku i srušio je rekord u transferu u gejmingu.

- Još kao devetogodišnjak pokazao je talenat. Nitko mu nije bio ni blizu. Kažu da je sad najbolji igrač svijeta. Ali biće još bolji - priča Slobodan.

Nikola je za 425.000 dolara prešao u američki tim FaZeClan, iz nemačkog Mousesportsa, i ovo je dosad najveći transfer u istoriji gejminga.

- Ugovor mu je bio pri kraju, javili su se iz Amerike i Nikola je pristao. Evo, baš je sad na turniru u Las Vegasu - kaže otac Slobodan, i dodaje da njegov sin radi ono što voli i od zarade može živjeti lagodnim životom, te da Nikola ulaže puno truda.

Inače, nagrade na većim turnirima u kaunter strajku kreću se od 100.000 dolara pa do milion.

Za one koji imaju ružne reči za gejming i tvrde da to nije sport, Slobodan ima ove reči:

- Ma, uvek će biti onih koji tvrde da je ovo loše. Stvarno ne znam zašto. Moj sin nikome nije ništa loše napravio, u sportu je u kojem zarađuje i uživa u tome. Kod kuće ima kvalifikacije, sve to odradi preko interneta i ako uspe, tek tada putuje na turnir. Iz Las Vegasa se vraća krajem ovog meseca.

- Nisam mogao zamisliti da ću imati ovako dobar posao. Igram najmanje šest sati dnevno sa ekipom, a još oko tri sata odradim individualno - ispričao je Nikola.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.