Fejs pre Fejsa: Gde je i šta radi vaš MySpace profil? (FOTO)
Foto: Printscreen

my fail

Fejs pre Fejsa: Gde je i šta radi vaš MySpace profil? (FOTO)

Ponuda društvenih mreža je danas zaista raznovrsna, pa nam, realno, MySpace ne fali, ali ipak, ako ste imali profil, zar sada nemate želju da ga posetite?
Objavljeno: 11:35h

Pre nego je Facebook pokupio svetsku slavu, tu je bio MySpace. Imao je istu ciljnu grupu kao Fejs, imao je ogroman kapacitet, i napravio je ogroman iskorak za sve društvene mreže koje danas dominiraju. Fejs nas prisluškuje? Ne paničite, postoji opcija da isključite to (FOTO) Imao je sve šanse za ogroman uspeh, bio je u vlasništvu jedne ozbiljne medijske kuće, ali je par studenata koji su osmislili Fejs, pokupilo kajmak, došlo do stotina miliona korisnika, i ostavili MySpace praznih ruku. Iako je aktivna od 2003. godine, ova mreža je doživela totalni fijasko, a danas zapošljava svega 200 ljudi. Poređenja radi Facebook je prema podacima iz 2015. godine zapošljavao blizu 13.000 ljudi.

foto: Printscreen

Zanimljivo je da je 2004. godine zamalo došlo da spajanja Spejsa i Fejsa. No, vlasnik MySpace-a je tada odbio Zakerberga. Bilo mu je mnogo 75 miliona. Fejs danas vredi 288 milijardi. Kompaniju je u jednom trenu kupio (naravno ne sam) i Džastin Timberlejk, koji je pokušao da je oživi na račun svoje slave, ali nije uspeo. Brišite Viber, brišite WhatsApp, ako nešto krijete u porukama, instalirajte ovu rusku aplikaciju! (VIDEO) Sada joj je vlasnik Time kompanija, koja je poznata po svojim izdanjima: magazin "Time", Sport Ilustrated". No, ne, neće je "oživeti", kako bi parirala Fejsu, već će, prema navodima stranih medija, koristiti podatke koje je skupila o korisnicima. To je navodno i bio motiv kupovine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.