Brišite Viber, brišite WhatsApp, ako nešto krijete u porukama, instalirajte ovu rusku aplikaciju! (VIDEO)
Foto: Reuters

Pa pa paranoja

Brišite Viber, brišite WhatsApp, ako nešto krijete u porukama, instalirajte ovu rusku aplikaciju! (VIDEO)

Mislite da aplikacije poput WhatsApp-a i Vibera nisu sigurne? Pa šta onda čekate
Objavljeno: 10:43h

Sve češće se pominje da aplikacije koje svakodnevno koristimo za dopisivanje podležu špijuniranju. Naročito su paranoični Rusi, pa je tamo nedavno osvanuo predlog da svi državni službenici umesto zapadnih, koriste ruske aplikacije za razmenu poruka. Jeste li vi među onima koji se tripuju da im svaki poziv, svaku poruku neko prisluškuje? E pa Rus je odavno izumeo aplikaciju, za koju možda niste čuli, a koja je bolje zaštićena od "radoznalih" službi. Barem tako tvrde. Reč je o Telegramu.

foto: Printscreen

Tvorac aplikacije je Pavel Durov, koji je osnivač i ruske verzije Facebooka, VKontakte, koji je ovu aplikaciju, koja funkcioniše kao WhatsApp, osmislio kako bi bila otporna na pokušaje špijuniranja. Zašto u svakoj reklami za iPhone stoji isto vreme? Odgovor je genijalan (FOTO) Bezbednost je broj jedan kod ove aplikacije, a kažu da je samo jedan korisnik našao "rupu" u bezbednosti, i bio nagrađen sa 100.000 dolara. U čemu je caka? Ako želite "siguran" čet sa svojim prijateljima, možete podesiti da vam se poruke automatski brišu u roku koji sami odredite, od 2 sekunde do nedelju dana.

Pored toga, imate opciju i tajnog četa, gde poruke nigde ne ostavljaju tragove, i potpuno su enkriptovane, tvrde iz kompanije. To je specifičnost ove aplikacije, koja je opisana kao miks WhatsAppa i Snapchata, s obzirom da su uključene fotke, statusi i slična dnevna "postovanja". Koristite WhatsApp? Pazite, ako dobijete ovu ponudu, čista je prevara (FOTO) Besplatna je, koriste je zadovoljni milioni, pa što ne biste probali i vi? Naravno, ako ubedite ekipu da pređete sa Vibera i WhatsApp-a na Telegram! Pa da tajne budu tajne!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.