Dečak hakovao Instagram i nisu ga kaznili: Čak je dobio i neverovatnu nagradu (FOTO) (GIF)

mali genije

Dečak hakovao Instagram i nisu ga kaznili: Čak je dobio i neverovatnu nagradu (FOTO) (GIF)

Jani je otkrio da ga već godinama privlači pisanje kodova za igrice i da je sam, ili sa bratom blizancem, radio na svojim programerskim veštinama
Objavljeno: 17:43h

Šta se desi kada klinac otkrije bezbedonosni propust na nekoj aplikaciji? U ovom slučaju, postane najmlađi na svetu kome je isplaćena novčana nadoknada. Dečak iz Finske, po imenu Jani, otkrio je propust na aplikaciji za Instagram. Šta se to dešava? Sud blokirao Whats App, 100 miliona korisnika ostalo bez aplikacije (FOTO) On je otkrio da ukoliko ubaci maliciozan kod u sektor za komentare, može da briše komentare drugih ljudi. On je mejlom obavestio ljude iz Instagrama, nakon čega je dobio odgovor da je bag ispravljen i da mu sleduje nagrada od 10.000 dolara.

Foto: AP/Mark Lennihan

Jani je otkrio da ga već godinama privlači pisanje kodova za igrice i da je sam, ili sa bratom blizancem, radio na svojim programerskim veštinama. Sa druge strane, njegov otac je rekao da nije imao pojma da se njegov sin interesuje za programiranje.

Mali Jani je na kraju dodao da bi voleo da radi kao ekspert za podatke u budućnosti, jer smatra da je bezbednost na internetu veoma važna. (Espreso.co.rs / Vanguardngr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.