Šta se to dešava? Sud blokirao Whats App, 100 miliona korisnika ostalo bez aplikacije (FOTO)

nema više kuckanja

Šta se to dešava? Sud blokirao Whats App, 100 miliona korisnika ostalo bez aplikacije (FOTO)

Popularna mobilna aplikacija blokirana je na 72 sata
Objavljeno: 17:42h

Oko 100 miliona Brazilaca ostalo je bez pristupa WhatsAppu nakon što je državni sud naredio da se za slanje poruke na toj popularnoj mobilnoj aplikaciji poruke onemogući pristup na 72 sata. Ovo smo čekali: Iako broj nemate u imeniku, ispisuje vam se ko vas zove! (FOTO) U obrazloženju, sud je naveo da "sankcije" preduzima zbog odbijanja rukovodstva WhatsAppa da brazilskim vlastima daju na uvid poruke koje su slali osumnjičeni za trgovinu drogom. WhatsApp, koji je u vlasništvu Facebooka, sa druge strane, oglasio se saopštenjem u kojem navodi kako brazilske vlasti nisu zatražile nikakvu pomoć od njih. - Nakon što smo u velikoj meri sarađivali sa brazilskim sudovima, razočarani smo ovom odlukom koja kažnjava 100 miliona Brazilaca koji zavise od naših komunikacijskih usluga - navodi se u saopštenju.

Joao Rezende, predsednik brazilske Nacionalne telekomunikacijske agencije, sankcije WhatsAppu nazvao je "neproporcionalnim". Pet najvećih telefonskih operatera u zemlji potvrdilo je da im je dostavljena sudska odluka kojom se upozorava da će oni koji odbiju saradnju biti kažnjeni sa 500.000 brazilskih reala (144.341 američkih dolara). Inače, ovo nije prvi put da se zaoštravaju odnosi između brazilskih vlasti i Facebooka. Koristite WhatsApp? Uveli su nove opcije koje morate da isprobate! (VIDEO)

U martu ove godine, glavni predstavnik ove kompanije za Latinsku Ameriku priveden je nakon što je Facebook odbio da da vlastima na uvid informacije koje su razmenjivane preko WhatsAppa između nekoliko velikih kriminalnih bandi. (Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.