Niko više neće moći da vidi vaše WhatsApp poruke! (FOTO)

Od sada pod šifrom!

Niko više neće moći da vidi vaše WhatsApp poruke! (FOTO)

Ni sajberkriminalci, ni hakeri, ni režim, više vam ne mogu ništa. Kada, ubuduće, budete slali poruku, jedini ko će moći da je pročita biće ona osoba ili grupa na četu kojoj je poruka poslata
Objavljeno: 17:39h

Najpopularnija aplikacija za slanje poruka "WhatsApp" omogućila je šifrovanje za sve svoje korisnike, što znači da poruke niko neće moći da presretne i neće moći niko da ih da vidi osim primaoca. WhatsApp za dž: Najpopularnija mobilna aplikacija ubuduće besplatna u celom svetu Dok se nedeljama prepucavaju kompanija "Apple" i FBI, kada je FBI uspeo da otključa telefon osumnjičenog teroriste bez pomoći kompanije, "WhatsApp" je odlučio da podigne nivo bezbednosti tako da gotovo niko ne može da ugrozi privatnost korisnika i njihovih poruka i razgovora.

Iz kompanije "WhatsApp" koju poseduje "Facebook" saopšteno je u utorak da je zato dodata end-to-end enkripcija na svaki oblik komunikacije preko aplikacije. Za bilo koju grupu ljudi koja koristi najnoviju verziju "WhatsApp-a", servis će šifrovati sve poruke, telefonske pozive, fotografije i video zapise među njima.

- Ideja je jednostavna: kada pošaljete poruku, jedina osoba koja će moći da je pročita jeste ona osoba ili grupa na četu kojoj šaljete poruku. Niko ne može da zaviri u tu poruku. Ni sajberkiminalci, ni hakeri, ni režim. Čak ni mi - saopštio je izvršni direktor kompanije Jan Koum, istakavši da je veliki protivnik zadiranja u privatnost. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.