NIJE FABRICIO! NOVI VIRUIS SE ŠIRI FEJSBUKOM, ako vidite ovo u porukama, ODMAH PROMENITE ŠIFRU!
Foto: Pixabay

BUDITE OPREZNI

NIJE FABRICIO! NOVI VIRUIS SE ŠIRI FEJSBUKOM, ako vidite ovo u porukama, ODMAH PROMENITE ŠIFRU!

Korisnici Fejsbuka koji vole da komuniciraju sa svojim prijateljima putem Mesindžera, treba da obrate pažnju narednih dana

Objavljeno:

Naime, upravo se putem Mesindžer - a širi virus koji na računar instalira različite maliciozne programe. Virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog od prijatelja.

Poruka sadrži link s imenom primatelja. Klikne li primatelj na taj link, otvara mu se fotografija profila pošiljatelja koja je prikazana kao da sadrži video.

Ako se klikne na link, pokrenuće se instalacija zloćudnog programa. U zavisnosti od operativnog sistema, jezika ili tipa uređaja na kojem se koristi Fejsbuk Mesindzer, virus će instalirati program koji će prouzrokovati najviše štete.

Među programima koji su do sad uočeni su SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novac s računa za vaš mobilni telefon.

Stručnjaci za sigurnost savetuju svima da koriste Fejsbuk Mesindžer, ali i druge chat programe oprezno i da ne klikću na linkove bez prethodne provere o čemu se radi kod samog pošiljaoca, piše Zimo.hr..

(Espreso.co.rs / Zimo.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.