NOĆNA MORA DRUŠTVENIH MREŽA: Nova aplikacija ugrožava privatnost korisnika Fejsbuka!
Foto: Reuters

niko nije bezbedan

NOĆNA MORA DRUŠTVENIH MREŽA: Nova aplikacija ugrožava privatnost korisnika Fejsbuka!

Koliko puta ste videli nekoga u gradu, kafiću... i poželeli da ga "dodate" na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk?
Objavljeno:

Uskoro će i to biti moguće uz novu aplikaciju Facezam, koja služi za prepoznavanje lica i koja bi trebalo da postane dostupna krajem ovog meseca. Britanski preduzetnik Džek Kenjon tvrdi da će korisnici pomoću nje moći da za desetak sekundi identifikuju potpunog stranca, ukoliko ga prethodno fotografišu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Korisnici će moći da identifikuju nekoga u roku od nekoliko sekundi, što znači da privatnost više neće postojati u javnom društvu - rekao je Kenjon za britanski Telegraf, dodajući da bi Facezam mogao da označi kraj anonimnih društava.

Sony patentirao Wi-Fi punjenje telefona!

Kenjon tvrdi da ne postoji način da se Fejsbuk korisnici zaštite od ove aplikacije i navodi da veruje kako će ona delovati na smanjenje stope kriminala. Fejsbuk je, ipak, potvrdio da aplikacija krši njihovu politiku o privatnosti i da će možda dovesti u pitanje njen izlazak.

foto: Reuters

Naravno, što se tiče moderne komunikacije uvek postoje sigurnije alternative, samim tim i aplikacije koje su posebno dizajnirane da štite privatnost svojih korisnika...

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.