Za govor mržnje na društvenim mrežama kazna 50 MILIONA EVRA!
Foto: Reuters

da li je dovoljno?

Za govor mržnje na društvenim mrežama kazna 50 MILIONA EVRA!

Sajtovi bi takođe morali da odrede osobu odgovornu za prijave zabranjenog sadržaja i ta osoba mogla bi lično biti kažnjena do pet miliona evra ako se kompanija ne pridržava propisanih standarda
Objavljeno:

Nemački ministar pravde Hajko Mas predložio je danas kazne do 50 miliona evra za društvene mreže koje ne uklone dovoljno brzo nedozvoljeni sadržaj poput govora mržnje ili "lažnih vesti" s klevetama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predloženi plan je sledeći korak u pokušaju Nemačke da nametne stroga zakonska pravila protiv podstrekavanja u onlajn komunikaciji.

Smaraju vas reklame na Windows 10? Uklonite ih u samo nekoliko klikova!

Mas, koji je član Socijaldemokratske partije, rekao je da su društvene mreže već samostalno preduzele korake ka strožem kažnjavanju govora mržnje i da je to dalo rezultate.

- Ovo još nije dovoljno - rekao je Mas komentarišući istraživanje koje je pokazalo da Tviter obriše samo jedan odsto nedozvoljenog sadržaja po prijavi korisnika, dok Fejsbuk obriše 39 odsto.

foto: Profimedia

Prema pomenutom predlogu, kompanije bi morale da omoguće servis putem kojeg će korisnici prijavljivati zabranjen sadržaj koji bi sajt morao da ukloni u roku od sedam dana. Sve kopije sadržaja takođe bi morale da budu obrisane a društvene mreže objavljivale bi detaljne tromesečne izveštaje o postupanju s takvim sadržajem.

Sajtovi bi takođe morali da odrede osobu odgovornu za prijave zabranjenog sadržaja i ta osoba mogla bi lično biti kažnjena do pet miliona evra ako se kompanija ne pridržava propisanih standarda.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.