ŠAPIĆ NAKON IZBORA: Neko se viđa sa Putinom i Merkelovom, a ja ni Žiku iz Sopota ne mogu da dobijem
Foto: Espreso

izbori u beogradu

ŠAPIĆ NAKON IZBORA: Neko se viđa sa Putinom i Merkelovom, a ja ni Žiku iz Sopota ne mogu da dobijem

Šapić je rekao da su uslovi za održavanje izbora bili nepovoljni, ali da su ih svi učesnici gradskih izbora prihvatili takve kakve jesu

Objavljeno:

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je večeras da rezultat koji je ostvarila njegova grupa građana na današnjnim beogradskim izborima, ne ostavlja prostor za euforiju, jer neće biti u prilici da nakon izbora nešto promene u glavnom gradu. - Nema preterane euforije, ne zato što smo preterano nezadovoljni, nego zato što je nama bio cilj da se neke stvari promene, a sa devet odsto ne možemo ništa da menjamo - rekao je Šapić u prvom obraćanju novinarima nakon održanih izbora. Šapić je rekao da su uslovi za održavanje izbora bili nepovoljni, ali da su ih svi učesnici gradskih izbora prihvatili takve kakve jesu, samom činjenicom da su izašli na izbore i da sada nema mnogo smisla nepriznavanje pobede ili rezultata koji su ostvareni. - Kampanja je najmanji problem, ali mi živimo u sistemu koji je takav kakav je i u kojem nemate prilike da pokažete šta znate. I oni koji su dobili mandat naroda moraju da budu svesni da to nije dobro za društvo i da će im se obiti o glavu - rekao je Šapić.

Šapić je rekao da bi voleo da ovo budu poslednji izbori na kojem će se glasati samo za jednog čoveka. - Voleo bih da predsednik održi obećanje i da nas pusti da se takmičimo na nivoima na kojima jesmo. Mislim da bi bilo fer da smo se takmičili sa ljudima koji vode Beograd, a ne sa predsednikom. Jer kada se neko ko je nosilac liste za Beograd viđa sa Putinom i Merkelovom, a ja ne mogu da dobijem na telefon ni Žiku iz Sopota, jer su mu rekli da ne sme da mi se javi...- rekao je Šapić. On je dodao da je potrebno da se atmosfera u društvu menja na civilizovan način i da je spreman na razgovore sa svima koji su za to spremni, a da ne bi trebalo da se dozvoli da eventualni lični animoziteti utiču na rasuđivanje i odluke koje se donose.

Koalicija sa SNS nemoguća

- Što se tiče SNS, spreman sam da razgovaram kao deo parlamenta, dogovor sa koalicijom sa SNS je nemoguć - kazao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.