DS: Više javno tužilaštvo da procesuira Sinišu Malog zbog pranja novca
Traže da se ispitaju "sve sumnjive radnje aktuelnog gradonačelnika", Foto: Marina Lopičić

tvrde da je reč o klasičnom primeru pranja novca

DS: Više javno tužilaštvo da procesuira Sinišu Malog zbog pranja novca

Gradonačelnik Beograda kontrolisao je najmanje 45 bankovnih računa od kojih neki nisu otvoreni na njegovo ime, pokazuje izveštaj Uprave za sprečavanje pranja novca

Objavljeno:

Antikorupcijski tim Demokratske stranke (DS) predao je danas Višem javnom tužilaštvu primerak Krivičnog zakonika jer njegovi predstavnici i dalje nisu pokrenuli istragu zbog mogućeg pranja novca protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog navoda da je kontrolisao 45 bankovnih računa. - Poklanjamo primerak Krivičnog zakonika Višem javnom tužilaštvu, budući da je jedino objašnjenje zašto Siniša Mali nije procesuiran posle Izveštaja Uprave za sprečavanje pranja novca, to da su oni svoje primerke izgubili - rekao je šef Antikorupcijskog tima DS Filip Isailović. Isailović je rekao da je iz izveštaja zaključio da je reč o "klasičnom primeru pranja novca".

- Mi smo to ovde u knjizi obeležili kao krivično delo na koje posebno treba da obrate pažnju, kao i druga krivična dela koja smatramo da je Siniša Mali izvršio - od pranja novca, preko utaje poreza, do zloupotrebe položaja - rekao je Isailović i zatražio od Višeg javnog tužilaštva da počne da se bavi svojim poslom i ispita sve sumnjive radnje aktuelnog gradonačelnika, kao i da prestane sa pritiscima na članove Gradske izborne komisije koji su postavljeni ispred DS. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kontrolisao je najmanje 45 bankovnih računa od kojih neki nisu otvoreni na njegovo ime, pokazuje izveštaj Uprave za sprečavanje pranja novca, prenela je ranije Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). Taj dokument, do koga je došao KRIK, ukazuje na različite transakcije koje se mogu smatrati pranjem novca - najveća je ona od pola miliona evra koje je Mali sebi uplatio sa Britanskih Devičanskih Ostrva.

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.