SDS: Nadležni moraju da pronađu odgovorne za vandalizovanje Kuće ljudskih prava
Tadićeva partija je oštro reagovala, Foto: Beta/Milan Obradović

reagovanje

SDS: Nadležni moraju da pronađu odgovorne za vandalizovanje Kuće ljudskih prava

Navodeći da je trend povećanja nasilja u društvu "alarmantan", SDS je ocenio da napadi na nosioce ideje zaštite ljudskih prava kao osnovne vrednosti evropske civilizacije predstavljaju "nastavak širenja atmosfere nasilja i straha

Objavljeno:

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas kao "vandalizovanje" napad na prostorije Kuće ljudskih prava u Beogradu i pozvala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da se "bavi svojim poslom, umesto što zloupotrebljava MUP i pretvara ga u naprednjački Gestapo". Navodeći da je trend povećanja nasilja u društvu "alarmantan", SDS je ocenio da napadi na nosioce ideje zaštite ljudskih prava kao osnovne vrednosti evropske civilizacije predstavljaju "nastavak širenja atmosfere nasilja i straha koja predstavlja autentični pečat Vučićeve vlasti". - Poslednji pokušaj zastrašivanja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom elementarne civilizacijske vrednosti poput ljudskih prava, upozorava da se srpsko društvo nalazi pred svojevrsnom orbanizacijom. Novoradikalska hunta je najpre privatizovala državu, a sada pokušava da se održi na vlasti sejanjem straha, pretnji, ucena i dobro oprobanim orbanovskim receptom žigosanja stranih plaćenika - piše u saopštenju SDS-a.

Ta stranka ističe da je "kritično važno" da građani izadju na beogradske izbore 4. marta "i kažu "ne" vandalizovanju ostataka građanskog društva". Pripadnici "Sabora Zavetnici" oblepili su jutros prostorije Kuće ljudskih prava nalepnicama "Strani agenti" i "Zatvoreno od 4. marta". Kuća ljudskih prava je na prometnom i vidnom mestu u centru Beograda, nedaleko od kancelarije predsednika Republike, zgrada ambasada, ministarstava i drugih javnih institucija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.