SDP NA NOVOM BEOGRADU: Na poziv građana očistili parkove
SDP, Foto: Fonet

izbori u beogradu

SDP NA NOVOM BEOGRADU: Na poziv građana očistili parkove

Akciji su se pridružili i stanari zgrada, sa kojima je pokupljeno lišće i smeće, ograbuljane zelene površine, odneto polomljeno granje, saopštila je SDPS.

Objavljeno:

Aktivisti SDP Srbije zajedno sa predsednikom Rasimom Ljajicem danas su na poziv građana očistili parkove na Novom Beogradu između stambenih zgrada u Pohorskoj ulici.

Akciji su se pridružili i stanari zgrada, sa kojima je pokupljeno lišće i smeće, ograbuljane zelene površine, odneto polomljeno granje, saopštila je SDPS.

Takođe su promenjene polomljene daske na parkovskim klupama i prefarban inventar na dečjim igralištima.

SDP Srbije će, ne osvrnuvši se na kritike pojedinih opozicionih stranaka koji postavljaju pitanje odakle im novac za uređenje parkova, nastaviti sa ovakvim akcijama jer one osim dobre volje da se nešto konkretno uradi za građane, ne koštaju nista.

- Gledao sam na televiziji akciju SDP Srbije. Poslao sam im dopis. Nisam verovao da ae ovakvu akciju da naprave i u mom komšiluku, da očiste i urede nešto što nije čišćeno 60 godina. Mobilizacija članova ove stranke je na najvišem nivou. Nama treba pomoć ovakvog tipa. Konkretne akcije. Moje komšije i ja smo im na ovom neizmerno zahvalni - izjavio je Novobeograđanin na čiji poziv su danas očištćeni parkovi u Pohorskoj.

Predstavnici SDPS su takođe posetili i klub penzionera u Starom Mirijevu. Oko 80 penzionera je sa predsednikom SDP Srbije Rasimom Ljajićem razgovaralo o potrebama i problemima ljudi treće životne dobi, ističući da je Ljajić jedini političar koji je posetio njihov klub i zainteresovao se za način na koji funkcionišu i opstaju penzionerska udruženja. I njihov problem , kao i u većini ovakvih udruženja je nedostatak prostora. Penzioneri Starog Mirijeva se okupljaju u prostorijama Mesne zajednice koje su im ustupljene samo na nekoliko sati dnevno. Ističu potrebu za celodnevnim korišćenjem ovog prostora buduci da imaju oko 500 članova.

Ono što ne fali je volja i energija za svakodnevnim sastajanjem i druženjem u klubu preko koga penzioneri ostvaruju svoje potrebe. Uglavnom se sami snalaze, sami plaćaju struju, kafu, čaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.