SRS: Vratiti srpsku tradiciju i airilicu u Beograd
Miljan Damjanović je novo lice SRS, Foto: Nebojša Mandić

Predstavljanje radikala na RTS

SRS: Vratiti srpsku tradiciju i airilicu u Beograd

Na pitanje u vezi sa projektom Beograd na vodi Damjanović je rekao da je to projekat koji je predstavljen 60-ih godina, smatraju da je to ozbiljan razvojni projekat, da ga treba nastaviti, ali da će insistirati da se "poštuju zakonska načela"

Objavljeno: 01:30h

Lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" večeras je u terminu na RTS predviđenom za predstavljanje lista koje učestvuju na izborima za Skupštinu Beograda predstavila ključne tačke programa i plana za razvoj Beograda koji je izneo kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović.

Damjanović je rekao da je njihova namera da vrate srpsku tradiciju u Beograd, da vrate ćirilično pismo i pokažu našu istoriju jer, ističe, imamo čime da se podičimo.

On je rekao da će radikali sprovesti proces legalizacije, da je njihova ideja da se time bave beogradske opštine čime bi se, kaže, za dve godine taj proces završio.

Smatraju i da bi 70 odsto novca od legalizacije trebalo da ide upravo opštinama, a taj novac bi koristile za infrastrukturne projekte i rešavanje komunalnih problema.

SRS, kaže, predlaže i novu mrežu predškolskih ustanova, kao i da će raditi na tome da svi građani Beograda imaju jednake uslove za život u svim delovima grada.

Na pitanje u vezi sa projektom Beograd na vodi Damjanović je rekao da je to projekat koji je predstavljen 60-ih godina, smatraju da je to ozbiljan razvojni projekat, da ga treba nastaviti, ali da će insistirati da se "poštuju zakonska načela".

Damjanović je rekao da je predsednik SRS Šešelj u više navrata razgovarao sa predstavnicima Ruske federacije, da je do sada ta saradnja bila mahom u energetskom sektoru, a da smatraju da bi ona trebalo da se razvija i u drugim sektorima...

Da razvijamo naše pravoslavno bratstvo... da saradnja bude i kulturna i ekonomska i da ih pozovemo da pomognu gde mogu i da sve više investitora iz Rusije dođe i gradi i radi u Beogradu, rekao je Damjanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.