Jovanović (DSS): Nisam siguran da imamo regularne uslove za izbore
Miloš Jovanović je zabrinut zbog atmosfere u kojoj se vodi predizborna kampanja, Foto: Fonet

zabrinutost

Jovanović (DSS): Nisam siguran da imamo regularne uslove za izbore

- Mnogo je napada... Hvala Bogu da je spot SNS sa likom Dragana Đilasa REM zabranio. Prljava kampanja se vodi - dodao je lider DSS

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je da nije siguran da će uslovi na gradskim izborima biti regularni. On je, gostujući na televiziji N1, rekao da "opozicione stranke nažalost nisu obezbedile uslove za izbore". - Imaćemo na RTS-u 10 minuta za predstavljanje. To je smešno. Nisam siguran da će na izborima biti regularni uslovi, ali samim učestvovanjem na njima dajemo im legitimitet - kazao je Jovanović. On je rekao da je "fasciniran" kampanjom. - Mnogo je napada... Hvala Bogu da je spot SNS sa likom Dragana Đilasa REM zabranio. Prljava kampanja se vodi - dodao je lider DSS-a.

Na pitanje da li je tačno da je odbio predlog Dveri da udje u koaliciju sa tom strankom, DJB i Milanom Stamatovićem, on je rekao da to "suštinski nije tačno". - Lokalne koalicije nikad nisu bile suštinska tema. Nismo bili ni u prilici da to ozbiljno razmotrimo kao opciju... Naša ideja je bila da idu Dveri, Stamatović i mi, kao prirodna koalicija, u kojoj nema neprirodnih stvari - kazao je Jovanović. On je rekao i da za DSS, Pokret "Dosta je bilo" nije bio prihvatljiv partner. - Imamo ozbiljna neslaganja sa tom strankom povodom niza pitanja. Ali mi nismo tema. Dveri su mogle samostalno da izađu na izbore, nisu morale sa DJB, nije tema DSS - DSS je izgovor - dodao je. Jovanović je, medjutim rekao da su sve opozicione stranke prihvatljivi postizborni partneri, a da sa strankama koje su na vlati neće biti razgovora.

Govoreći o programu za grad, on je rekao da Beograd treba da se širi. - Grad je sve ružniji i u centralnim gradskim opštinama prenaseljen, a infrastruktura je problematična. Grad treba da se širi, nema nikakavih prepreka da se to ne desi i ima smisla da se to uradi - kazao je. Jovanović je rekao da je siguran da je budućnost svih velikih gradova, koji imaju za cilj javno zdravlje stanovništva, da gradski prevoz bude besplatan. - Broj automobila mora da se smanji, da se smanji astma kod dece, oboljenja od raka. U svim velikim gradovima rade na smanjenju broja automobila. Morate promeniti navike, da ljudi manje koriste auto i više javni prevoz. To nije populistička mera, to je skoro filozofsko pitanje - ocenio je on. Jovanović je rekao i da je besplatan javni prevoz potpuno čista računica, i dodao da je DSS poslednja stranka kojoj može da se prigovori da je populistička, već da ona radi ciljano i promišljeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.