MALI: Rešićemo problem parkinga i zelenih površina!
Siniša Mali o parkingu, Foto: fonet

rešeno

MALI: Rešićemo problem parkinga i zelenih površina!

On je istakao da će Skupština grada usvojiti propis po kojem će Grad biti zadužen za uređenje međublokovskog prostora na Novom Beogradu

Objavljeno:

Gradonačelnik Siniša Mali najavio je danas da će Grad Beograd u narednih nekoliko meseci napraviti master plan za rešavanje problema parkiranja i uređenje svih zelenih površina na Novom Beogradu.

On je istakao da će Skupština grada usvojiti propis po kojem će Grad biti zadužen za uređenje međublokovskog prostora na Novom Beogradu što će omogućiti da se urede sve zelene površine i reši problem sa nedostatkom parking mesta u toj opštini.

- Urbanisti su dobili zadatak da u naredna dva meseca naprave master plan i da se onda sa "Gradskim zelenilom" urede svi međublovski prostori. Gradimo parkiće, teretane, terene za boćanje, uređujemo postojeće terene za košarku i druge sportove - naglasio je Mali i podsetio da na Novom Beogradu postoji i problem nelegalne gradnje, te da će Grad to pitanje rešavati.

Gradonačelnik je tom prilikom obišao nove teretane na otvorenom u blokovima 4 i 45, kao i novi teren za boćanje u bloku 44, te je iskoristio priliku da se oproba na novim spravama, ali i u staroj sportskoj igri. Mali je rekao da je u nove teretane na Novom Beogradu uloženo oko tri miliona dinara navodeći da je u prestonici u poslednje tri i po godine otvorena 31 teretana na otvorenom i da će Grad nastaviti tu akciju.

- Borimo se da Novi Beograd bude bolje i lepše mesto život, a građani na ovaj način dobijaju mogućnost da kvalitetno provode slobodno vreme i da se bave sportom. Slušamo građane, njihove sugestije i predloge da bismo rešavali njihove probleme, a stanovnici Novog Beograda žele da dobiju parking mesta i da se međublokovski prostori lepo urede - poručio je gradonačelnik.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.