Vesić: U poslednje 4 godine puno smo uložili u školski sport!
Gradski menadžer Goran Vesić, Foto: Zorana Jevtić

noviteti

Vesić: U poslednje 4 godine puno smo uložili u školski sport!

Akcija "Mini mini sport" je nova akcija u kojoj učestvuju deca prvog i drugog razreda osnovne škole, pojasnio je Vesić

Objavljeno:

Grad Beograd u poslednje četiri godine puno ulaže u organizaciju školskog sporta jer smatramo da je važno promovisati školski rekreaktivni sport, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Beogradu, gde je održana akcija "Mini mini sport".

"Budžet za organizaciju školskih takmičenja je sa šest miliona dinara, koliki je bio pre četiri godine, ove godine 35 miliona dinara. To je mnogo više, ali još nije dovoljno", rekao je Vesić i naveo da trenutno oko 25.000 dece učestvuje u školskim takmičenjima.

Akcija "Mini mini sport" je nova akcija u kojoj učestvuju deca prvog i drugog razreda osnovne škole, pojasnio je Vesić.

"Njih će ove godine biti između osam i deset hiljada, to su deca koja još ne učestvuju u školskim takmičenjima, ali na ovaj način se pripremaju za ta takmičenja u kojima će moči da učestvuju kada budu u trećem razredu", naveo je Vesić.

Namera gradske vlasti je da ssto više ulaže u skolski rekreativni sport, naglasio je Vesić i s tim u vezi naveo da je Grad Beograd prossle godine podržao besplatnu školu košarke Marine Maljković, koja je namenjena devojčicama i u koju trenutno ide oko 1.000 devojčica.

Akciju "Mini mini sport" organizovali su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Sportski savez Beograda, a generalni sekretar Spotskog saveza Jovan Koprivica, inače bivši košarkaš, zahvalio je Gradskoj upravi, a posebno gradskom menadžeru ssto su omogućili da se ovakva akcija održi.

"Ovo je pilot program koji ćemo sledeće godine nastojati da održimo u što više škola", rekao je Koprivica.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.