ŠTA RADITE BRE: Sportski pozdrav za odlazeću gradsku ekipu
Marko Bastać u akciji, Foto: Šta radite bre

kampanja

ŠTA RADITE BRE: Sportski pozdrav za odlazeću gradsku ekipu

Da bi demistifikovali priču o kapilarnim glasovima, u slučaju pobede u nekom od ovih „mečeva“ sugrađani su na poklon dobijali Koraksov kalendar, a oni koji su izgubili su potpisivali "papir" kojim su se "obavezali" da su siguran glas liste "Šta radite bre"

Objavljeno:

Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ organizovala je u Knez Mihailovoj ulici kod Delijske česme „Izbornu olimpijadu“, na kojoj su se kandidati za gradske odbornike sa ove liste takmičili sa okupljenim sugrađanima u nekoliko sportskih disciplina.

U ponudi su bili rukomet, košarka, stoni tenis i stoni fudbal, a poigrali su se i sa kapilarnim glasovima kao posebnom „izbornom disciplinom“.

- Da bismo skrenuli pažnju javnosti na problem kapilarnih glasova, koji su za demokratiju pogubna pojava, jer mnogi građani su u strahu da će izgubiti posao od kojeg izdržavaju porodice pa pristaju da budu nečiji „siguran glas“, mi smo organizovali „izbornu olimpijadu“ gde o ovome govorimo sa sugrađanima i pokušavamo da im ukažemo da za svoja prava moraju da se bore - rekao je Marko Bastać, nosilac liste „Šta radite bre“.

Brojni prolaznici danas u centralnoj gradskoj ulici takmičili su se u izvođenju "šesteraca" sa rukometnom legendom Nedeljkom Jovanovićem, koji je jedan od kandidata za gradskog odbornika na ovoj listi.

Šutirali su na koš sa Nikolom Markovićem, pomoćnim trenerom u KK Dinamik, a sa kandidatima za odbornike su odmerili veštinu i u stonom tenisu i stonom fudbalu.

Da bi demistifikovali priču o kapilarnim glasovima, u slučaju pobede u nekom od ovih „mečeva“ sugrađani su na poklon dobijali Koraksov kalendar, a oni koji su izgubili su potpisivali "papir" kojim su se "obavezali" da su siguran glas liste "Šta radite bre".

Bastać i Šta radite bre imaju veoma aktivnu kampanju
Bastać i Šta radite bre imaju veoma aktivnu kampanjufoto: Šta radite bre

- Naravno da je potpisivanje kapilarnog glasa bilo u formi parodije, jer reč je o brutalnom kršenju osnovnog ljudskog prava – prava građana da slobodno biraju. Ministri, zaposleni u javnim preduzećima, direktori komunalnih preduzeća i mnogi drugi iz političkog establišmenta bave se danas nažalost prikupljanjem kapilarnih glasova. Od toga im zavisi kako brzo će napredovati, kako će se kotirati prilikom preraspodele vlasti i privilegija koje oni doživljavaju kao deo izbornog plena. U takvim okolnostima oni ne prezaju da ucenjuju zaposlene i tako zloupotrebljavaju državne resurse i svoje funkcije. Reč je dakle o izbornoj korupciji prve klase koja dovodi u pitanje legitimitet izbora. Smeh je najbolji lek protiv straha i besmisla koji nam nude oni koji krše zakon. Kada predstavnici liste „Šta radite bre – Marko Bastać“ budu mogli da utiču na donošenja odluka iz domena izbornog zakonodavstva zalagaćemo se za najoštrije sankcionisanje svih onih koji su se bavili ovim radnjama. Takođe pokrenućemo inicijativu da se svi koji su organizovali ovu izbornu zloupotrebu evidentiraju u posebne baze koje će biti javne - poručio je Marko Bastać.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.