Jovanović (DSS): Srbija ide ka jednoumlju
Ako je Siniša Mali bio gradonačelnik, a Goran Vesić gradski menadžer, nije normalno da ne nose listu, smatra Jovanović, Foto: Fonet

smatra da je SNS "dovedena da na kraju preda Kosovo"

Jovanović (DSS): Srbija ide ka jednoumlju

Jovanović je rekao da Vučić tako sam sebi negira legitimitet, i pokazuje "koliko je ova vlast demokratski nezrela"

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je "apsolutno neprimereno" da predsednik Republike Aleksandar Vučić učestvuje u kampanji za beogradske izbore i da to šef države ne radi ni u jednoj ozbiljnoj demokratiji. - To je apsolutno neprimereno. Kada ste izglasani za predsednika Republike, vi ste predsednik svih građana. Ne smete da ulazite u kampanju. Ni na republičkom nivou, a kamoli na beogradskom - rekao je Jovanović na Televiziji Naša, prenela je DSS. Jovanović je rekao da Vučić tako sam sebi negira legitimitet, i pokazuje "koliko je ova vlast demokratski nezrela".

- Posle godina vlasti, oni nemaju ni hrabrosti, ni dostojanstva, da izađu s ljudima koji su grad vodili. Ako je Siniša Mali bio gradonačelnik, a Goran Vesić gradski menadžer, nije normalno da ne nose listu - naveo je Jovanović. Po njegovim rečima, od predsedničkih izbora prošle godine Srbija ide ka "jednoj vrsti jednoumlja", a mediji su danas zatvoreniji nego tada. Jovanović je kazao da je SNS "dovedena da na kraju preda Kosovo", to jest da ga pusti da uđe u UN. - Predajom Kosova i Metohije otvaramo pitanje Velike Albanije. To bi destabilizovalo i Makedoniju, Crnu Goru, a povratno Republiku Srpsku. Umesto da se bavimo ekonomijom, bavili bi smo se tim pitanjem - smatra Jovanović. On je, ipak, izrazio optimizam da do toga neće doći jer bi pre toga morao da se promeni Ustav Srbije, a to ne bi prošlo na referendumu.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.