DSS se zalaže za uvođenje NOVIH gradskih opština
Foto: Fonet

za promene

DSS se zalaže za uvođenje NOVIH gradskih opština

DSS predlaže da nove opštine budu Mirijevo, Bežanijska Kosa, Batajnica, Avala i Dunavski venac

Objavljeno:

Demokratska stranka Srbije (DSS) zalaže se za osnivanje novih gradskih opština, kako bi gradjani Beograda dobili bolju upravu od vlasti u prestonici, izjavio je predsednik te stranke Miloš Jovanović.

DSS predlaže, kako je Jovanović naveo, da nove opštine budu Mirijevo, Bežanijska Kosa, Batajnica, Avala i Dunavski venac.

"Staro i Novo Mirijevo broji skoro 90 hiljada stanovnika a zgrada opštine Zvezdara nalazi se na sedam kilometara od većine gradjana Mirijeva. To naravno otežava da gradjani rešavaju svoje komunalne probleme, opstinske stvari", rekao je Jovanović obilazeći sa aktivistima taj deo Beograda.

foto: Fonet

Lider DSS istakao je da urbanistička i demografska ekspanzija Beograda nalaže da prestonica dobije potpuno novo upravno lice. "To znači osnivanje niza novih gradskih opština. Medju tim novim opštinama biće naravno i Mirijevo, Bežanijska Kosa, Batajnica, Avala i Dunavski venac", naveo je nosilac liste DSS na beogradskim izborima. Jovanović je ocenio da je to neophodna promena i reforma kako bi Beograd dobio novo lice a gradjani dobru upravu od gradskih vlasti.

Bonus video:

POSLE SASTANAKA BRNABIĆKA ŠETA LJUBLJANOM: Cerar pokazao koleginici slovenačku prestonicu

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.