Jovanović (DSS): Novac treba da ide za samohrane roditelje i starije sugrađane umesto za NVO!
Jovanović je rekao ako osvoje vlast da bi za socijalu išlo 60 miliona evra, umesto dosadašnjih 40 miliona evra, Foto: Espreso

beogradski izbori

Jovanović (DSS): Novac treba da ide za samohrane roditelje i starije sugrađane umesto za NVO!

Jovanović je rekao da postoje tri načina kako da se dođe do novca

Objavljeno:

Demokratska stranka Srbije (DSS) namerava da za 20 miliona evra godišnje poveća gradski budžet za socijalnu zaštitu, i taj novac bi išao porodicama sa trećim detetom, samohranim roditeljima i gerontološkim centrima, izjavio je predsednik te stranke Miloš Jovanović.

On je rekao da bi umesto pet odsto gradskog budžeta, ako DSS dobije priliku da preuzme odgovornost u upravljanju gradom, ubuduće bilo izdvajano 7,5 odsto, to jest za socijalu bi išlo 60 miliona evra, umesto dosadašnjih 40 miliona evra. Tri su načina kako da dođemo do tog novca, i ovo nisu prazna obećanja, rekao je lider DSS.

Kao prvo, naveo je da bi DSS upola smanjio novac koji iz gradskog budžeta dobijaju nevladine organizacije, čime bi se za socijalnu zaštitu izdvojilo oko 4,5 miliona evra više nego danas. - Ne vidim da danas neka NVO učestvuje u sprovodjenju javne politike na primer u oblasti ekologije, saobraćaja, a godišnje iz budžeta Beograda dobijaju devet miliona evra - rekao je Jovanović. Druga mera je uvođenje striktne kontrole naplate za komunalni doprinos, to jest kontrole plaćanja naknade za gradsko građevinsko zemljište.

- Investitorima se davalo da to plaćaju na rate, pa se kontrola gubi posle druge-treće rate. Tako na kraju gradska kasa ostane prazna za milijarde dinara. To bi se ubuduće striktno naplaćivalo i išlo bi za roditelje i naše starije sugradjane - istakao je predsednik DSS. Kao treću meru on je naveo uvođenje višedecenijskih garancija na javne radove, čime bi kompanije koje asfaltiraju po gradu ili rade bilo koju vrstu gradjevinskih radova bile dužne da se obavežu da će kvalitet postavljenog izdržati višedecenijsko korišćenje. - Tako ne bi došli u situaciju da posle godinu dana, kada popucaju tek postavljene ploče na ulici, ista firma ponovo naplati posao menjanja i postavljanja novog - istakao je Jovanović.

Bonus video:

Intervju, Miroslav Čučković

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.