NISMO DESNIČARI VEĆ URBANE PATRIOTE: Predsednik DSS-a MILAN JOVANOVIĆ oglasio se povodom beogradskih izbora
Predsednik novog DSS-a oglasio se povodom beogradskih izbora, Foto: fonet

evropa ima alternativu

NISMO DESNIČARI VEĆ URBANE PATRIOTE: Predsednik DSS-a MILAN JOVANOVIĆ oglasio se povodom beogradskih izbora

"Ne verujem u onaj globalizam koji se samo ogleda u poznavanju Koka-kole ili Kim Kardašijan. To nije dovoljno da budete kosmopolita", rekao je Jovanović

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da novi DSS čine "urbane patriote" koji nisu elitistički ili salonski desničari, već ljudi koji su utemeljeni na istoriji svoga naroda.

Jovanović je u intervjuu za Nedeljnik istakao da ne veruje u globalizam ispražnjen od sadržaja i supstance.

"Ne verujem u onaj globalizam koji se samo ogleda u poznavanju Koka-kole ili Kim Kardašijan. To nije dovoljno da budete kosmopolita", rekao je Jovanović koji je i kandidat DSS za gradonačelnika Beograda na izborima za odbornike Skupštine grada 4. marta.

On je naveo da i vlast i veći deo opozicije "u horu papagajski ponavlja mantru da Evropa nema alternativu", dodajući da EU danas nije Evropa iz sredine osamdesetih godina prošlog veka, kada je to bilo mesto koje je davalo garanciju ekonomskog razvoja.

"Na referendumu bih glasao protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju, naravno. Ulazak u EU podrazumeva da se odreknemo Kosova, što je previsoka cena", istakao je predsednik DSS.

Miloš Jovanović predsednik DSS-a glasao bi protiv ulaska u EU
Miloš Jovanović predsednik DSS-a glasao bi protiv ulaska u EUfoto: fonet

Unutrašnji dijalog o Kosovu nazvao je farsom, dodavši da bi stvaranje nezavisnog Kosova pokrenulo pitanje stvaranja velike Albanije i da bi se onda mogla lako otvoriti pitanja Raške oblasti, juga centralne Srbije, Vojvodine.

Jovanović, koji je doktorirao u Parizu na Sorboni, gde je i predavao, vratio se u Srbiju, i sada kaže da uopšte nije razmišljao da mu deca odrastaju u inostranstvu.

"U Srbiju bih se svakako vratio zato što je to moja zemlja. Ne možemo više kao nacija sebi da dozvolimo luksuz da nestajemo ili da odlazimo iz Srbije po belom svetu", rekao je Jovanović i dodao i da je 2003. suspendovao ugovor o radu na Sorboni na godinu dana, da bi se vratio u Srbiju i služio vojsku, pa je u Nišu bio specijalac 63. Padobranske brigade.

Bonus video:

OVO JE MOST U MLADENOVCU ZBOG KOG SE ZORANA MIHAJLOVIĆ MNOGO IZNERVIRALA: Rok bio 75 dana, a ni nakon skoro 300 nije gotov!

(Espreso.co.rs/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.