BANKROTIRAO JOŠ JEDAN POZNATI TRGOVINSKI LANAC: Posle 3 decenije stavili KATANAC, radnici ostali bez posla
Katanac na vratima, Foto: Nebojša Mandić

posrnula ekonomija

BANKROTIRAO JOŠ JEDAN POZNATI TRGOVINSKI LANAC: Posle 3 decenije stavili KATANAC, radnici ostali bez posla

Lokalni mediji navode da bez posla ostaje 87 radnika

Objavljeno:

Ugašena je poslednja nada insolventnog nemačkog trgovinski lanac za prodaju sportske opreme McTrek da će uspeti da nastavi poslovanje!

Stečajni upravnik Tobijas Kamf potvrdio je da trgovinski lanac zatvara sve preostale poslovnice. Zaposleni su se donedavno nadali preokretu i da će biti pronađen investitor, međutim, umesto toga su suočeni sa momentalnim zatvaranjem poslovnica.

Lokalni mediji navode da bez posla ostaje 87 radnika.

Konačan kraj usledio je uprkos isprva pozitivnim ocenama i nastojanjima da se kompanija spasi. Internet prodavnica inače nije dostupna još od marta.

Bankrot McTreka označava kraj kompanije koja se nije spasila uprkos svim naporima. Čak ni angažman poznatih stručnjaka nije mogao da preokrene stvari. Činjenica da preneseno restrukturiranje nije bilo moguće govori o dubini krize i teškoćama s kojima se trgovački lanac suočio.

Kulminacija nesrećne situacije zabeležena je u januaru 2024. godine zbog značajnih novčanih odliva odnosno plata i najamnina koje više nisu bile u potpunosti isplative. Neplaćena potraživanja i stečajni zahtevi nekoliko poverilaca uzrokovali su propast kompanije.

McTrek je osnovan 1995. godine i na vrhuncu je imao 47 prodavnica širom Nemačke.

Čuveni nemački proizvođač dečje hrane Topfer, podsetimo, pokrenuo je stečaj! Kompanija iz Algoja, koja ima oko 170 radnika, podnela je zahtev za postupak restrukturiranja u samoupravi.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/Fenix Magazin/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.