ZVANIČNO - KRAJ PARTIZANA KAKVOG ZNAMO! Slede KORENITE promene!
Foto: Starsport©

Vreme je

ZVANIČNO - KRAJ PARTIZANA KAKVOG ZNAMO! Slede KORENITE promene!

Zbogom i doviđenja

Objavljeno:

Kao bomba je odjeknula vest da JSD Partizan planira da promeni ime!

Na sednici koja je održana 16. maja, na kojoj je prisustvovalo 21 od 24 klubova članova JSD Partizan, a sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, odlučeno je da se krene u proces promene imena JSD Partizan.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport

Međutim, danas nam dolaze nove informacije, a predsedavajući sednice Ostoja Mijailović izjavio je da iako postoji želja za promenom, da će navijači reći poslednju reč:

- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - rekao je Mijailović.

Ponovo je pričao izbacivanju prefiksa "jugoslovensko".

- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - zaključio je Mijailović.

Željko Tanasković
Željko Tanaskovićfoto: Nebojša Mandić

Partizan bi mogao da promeni i grb, a ovim povodom se oglasio i generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković, koji naglašava da se za sada ništa neće menjati. On, s druge strane, ne isključuje mogućnost da u budućnosti dođe i do promene grba, na čijem su vrhu šest buktinja koje simbolišu šest jugoslovenskih republika.

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - rekao je Tanasković.

Bonus video:

00:46

Željko Obradović, Partizan ABA liga

(Espreso sport/Kurir/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.