MUK U OKLAHOMI: Dončić IZDOMINIRAO i vodio Dalas do brejka!
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

plej-of nba lige

MUK U OKLAHOMI: Dončić IZDOMINIRAO i vodio Dalas do brejka!

Veliki trijumf ekipe iz Teksasa

Objavljeno:
Andrej Kosić

Košarkaši Dalas Maveriksa napravili su brejk u petom meču polufinala Zapadne konferencije.

Teksašani su u gostima savladali Oklahomu rezultatom 104:92 i sada vode rezultatom 3:2 u seriji i u narednom meču će pred svojim navijačima imati priliku da izbore plasman u finale.

Pobednik će u finalu Zapada igrati protiv Denvera ili Minesote.

Dalas je posle prvog poluvremena stekao deset poena prednosti, a stečenu prednost uspeo je da dodatno uveća tokom trećeg perioda, u kojem je u jednom trenutku bilo i +15 za goste.

Uspela je Oklahoma u poslednjoj deonici da priđe na sedam poena zaostatka, ali to je bilo sve od Tandera u ovom meču, Maveriksi su odbili nalet, uvećali prednost i stigli do pobede.

Najbolji u Oklahomi bio je Šaj Gildžus Aleksander sa 30 poena, Čet Holmgren dodao je 13, Luc Dort i Džejlin Vilijams ubacili su po 12, dok je Džoš Gidi utakmicu završio sa 11 koševa.

Fantastični Luka Dončić je ponovo dominirao, imao je tripl-dabl od 31 poena, deset skokova i 11 asistencija, pratio ga je Derik Džons Junior sa 19 poena, Kajri Irving zaustavio se na 12, a dvocifreni su i Derek Lajvli sa 11 poena i deset skokova, kao i Pi Džej Vašinton sa deset poena i deset skokova.

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.