OVO SU 3 NAJBOLJA RECEPTA ZA MLADE KROMPIRIĆE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Sveže začinsko bilje daje poseban ŠMEK
Mladi krompirići, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ukusno

OVO SU 3 NAJBOLJA RECEPTA ZA MLADE KROMPIRIĆE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Sveže začinsko bilje daje poseban ŠMEK

Ovo je samo jedan od načina da uživate u krompirićima, a može i ovako

Objavljeno:

Mladi krompirići i začinsko bilje su zaista neodoljiv spoj. Nema lepše i jednostavnije kombinacije koja daje tako bogat ukus kao što su mladi krompirići pripremljeni sa svežim začinskim biljem.

Nežna kožica i sočan plod mladih krompirića su pravi izazov za ljubitelje krompira, pa se često koriste u gastronomiji zbog svoje specifične teksture, ukusa i nutritivnih vrednosti. Tanka i nežna kožica je jestiva, što olakšava pripremu jela i dodaje im teksturu i ukus, a sam plod zadržava vlagu tokom kuvanja, što ih čini idealnim za kuvanje, pečenje i prženje.

Mladi krompirići imaju intenzivan ukus koji se ističe u mnogim jelima, a posebno kada se kombinuju sa začinima i svežim biljem.

Recept koji predlažemo je jednostavan, a jelo ističe prirodni ukus mladih krompirića u kombinaciji sa začinima. Možete da ga poslužiti kao prilog uz razna jela, meso ili salate, a nećete pogrešiti ni ako ih poslužite kao glavno jelo koje, eventualno, može da podigne samo činija zelene salate.

Mladi krompirići
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Krompirići sa ruzmarinom i belim lukom

POTREBNO JE 500 g mladih krompirića, 2-3 čena belog luka ili beli deo 2 struka mladog belog luka, sveži ruzmarin, maslinovo ulje, so, biber

PRIPREMA - Operite mlade krompiriće i isecite ih na polovine ili četvrtine, zavisno o veličini. U veću činiju stavite krompiriće, dodajte sitno iseckan beli luk, listiće ruzmarina, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine i ostavite tako bar 15minuta da stoji. Rernu zagrejte na 200 stepeni, rasporedite krompiriće po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u oko 30-40 minuta ili dok krompirići ne postanu zlatno smeđi i hrskavi spolja, a mekani iznutra. Poslužite tople, posute sa još svežeg ruzmarina po želji.

Super su sa timijanom i sirom

Ovo je samo jedan od načina da uživate u krompirićima, a može i ovako.

Krupnije krompiriće prvo kuvajte 15 minuta u posoljenoj vodi, pa ih ocedite i sačekajte da se osuše. Potom ih složite na pleh, svaki blago zgnječite, začinite majčinom dušicom, tj. timijanom i pecite još 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Servirajte sa tanko rendanim kačkavaljem.

Za salatu ih skuvajte i začinite mirođijom

Ako ste mislili da ne može jednostavnije, grešite jer može

Možete i da ih kuvate i napravite super finu salatu. Salata od kuvanih krompirića sa dosta sveže mirođije priprema se kao i ona sa starim krompirom, ali ima poseban ukus i najlepša je kada se jede topla.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Blic Žena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.