ZAŠTO JE BORISU BEKERU LAKAT OTEKAO KAO LOPTA? U pitanju je OVA DIJAGNOZA, njegova SLIKE SA PLAŽE sve UPLAŠILA
Boris Beker, Foto: EPA/Neil Hall

pažnja

ZAŠTO JE BORISU BEKERU LAKAT OTEKAO KAO LOPTA? U pitanju je OVA DIJAGNOZA, njegova SLIKE SA PLAŽE sve UPLAŠILA

U pitanju je oteklina koja nastaje kad se bursa na vrhu lakta, koja se inače zove olekranonska bursa, upali i otekne

Objavljeno: 13:18h

Boris Beker je snimljen na plaži Kosta Rike gde uživa sa verenicom Lilijan de Karvaljo Monteiro, a mnogi su primetili da ima veliki otok na levom laktu.

Obično se odmah pomisli da je u pitanju posledica dugogodišnjeg bavljenja tenisom, ali lekari kažu da se taj tip povrede zove "studentski lakat".

U pitanju je oteklina koja nastaje kad se bursa na vrhu lakta, koja se inače zove olekranonska bursa, upali i otekne. Ova promena može da bude praćena bolom i osetljivošću, ali ne mora.

Sliku Bekera sa oteklinom pogledajte OVDE.

Mnogi imaju ovaj bursitis, a da toga i nisu svesni jer je lokacija takva da se ne može vizuelno tako lako pregledati. Može nastati iz čitavog niza razloga, od akutne povrede, pa do sistemskih oboljenja kao što je, recimo, reumatoidni artritis.

Nikad nemojte da oslanjate dugo lakat direktno na sto, a ako je neophodno da ostanete u takvom položaju duže, obavezno prvo na ivicu postavite peškir ili meku servijetu.

Pre nego što postavi dijagnozu, lekar mora da isključi druge moguće uzroke tegoba, kao što su artritis, tenditis, fraktura ili sarkom (vrsta tumora).

Ukoliko nema znakova upale, terapija se svodi na kućnu negu i lediranje, a povremeno može doći do takvog stanja infekcije da su neophodni dreniranje ili druga hirurška intervencija. Pročitajte i koji začini pomažu kod bola u zglobovima.

10:49

BORIS GREŠKOM LEKARA OSTAO BEZ PLUČNOG KRILA, SAD TRČI ZA BOLESNE! Hrabri mladić u maju ide na Ostrog za svoja dva sugrađanina

(Espreso/ Lepa&Srećna / J. G./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.