KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept
Kafanske punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

kidaju koliko su dobre

KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE OBARAJU KOLIKO SU DOBRE: Profesionalni kuvari stavljaju 1 sastojak - najbolji recept

Kafanske punjene paprike po najboljem receptu

Objavljeno:
N J

Razno povrće je stiglo na pijace, a samim tim i lepo vreme nas mami da spremamo razna lagana jela u kojima će cela porodica uživati.

Paprike, paradajz, tikvice... domaćice ih kombinuju i prave specijalitete kojima niko ne može da odoli.

Pošto nam je kafanska kupus salata jedna od omiljenih, sada će vam i kafanske punjene paprike biti omiljeni izbor za pripremu u ovom periodu.

Ukus je neprocenjiv, a u to ćete se i sami uveriti.

Povrće za kafanske punjene paprike
Povrće za kafanske punjene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Svi sastojci sa receptom:

papričica - jedna

mleveno meso - 500 grama

suva slanina - 100 grama

crni luk - 250-300 grama

paradajz - jedan-dva

Smesa za kafanske punjene paprike
Smesa za kafanske punjene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

šargarepa - dve

paradajz sos - 500 mililitara

celer - parče

paprike

peršun

jaje - jedno

pirinač - 150 grama

(biber u zrnu, suvi začin, lovorov list, začinska crvena paprika, so i biber)

ulje

Kafanske punjene paprike
Kafanske punjene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Šargarepu i celer izrendajte, a zatim iseckajte crni luk, beli luk izgnječite, dodajte začine peršun, meso i pirinač.

Rukom sve dobro sjedinite, pa dodajte malo ulja ili tople vode, jedno jaje i opet sve dobro sjedinite, da bi dobili kompaktnu smesu.

Paprike očistite, pa ih punite, a na kraju zatvorite kolutovima paradajza.

Vatrostalnu činiju nauljite, sipajte malo paradajz sosa i ređajte punjene paprike.

Na kraju ih prelijte sa paradajz sosom i poklopite.

Stavite u rernu da se krčkaju oko sat vremena.

Slaninicu poređajte preko i stavite papričicu.

Kafanske punjene paprike u vatrostalnoj
Kafanske punjene paprike u vatrostalnojfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Nakon toga vratite u rernu na još 15 minuta.

Prijatno i uživajte u kafanskim punjenim paprikama.

Ovakvo jelo profesionalni kuvari spremaju u kafanama, a jaje daje poseban ukus.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Stil/Milka Đukić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.