ČUVENU ALBANKU BRUTALNO ISPROZIVALI ZBOG ONOG ŠTO IMA U USTIMA: Na SNIMKU govorila koliko je OPSEDNUTA dok je...
Dua Lipa, Foto: Profimedia

oglasila se

ČUVENU ALBANKU BRUTALNO ISPROZIVALI ZBOG ONOG ŠTO IMA U USTIMA: Na SNIMKU govorila koliko je OPSEDNUTA dok je...

"Volim sočivo i najviše uživam u tome da ga dodajem u salate", rekla je.

Objavljeno:

Nakon što je u jednom intervjuu otkrila da se tokom turneja pridržava strogog režima ishrane koji njeno telo stavlja na test izdržljivosti, Dua Lipa je pozvana da bude gost u Dish podkastu. Dok je jela, govorila je koliko je "opsednuta hranom", a potom i otkrila koju namirnicu dodaje u sve moguće salate.

"Za mene je san da obilazim nova mesta, jedem, probam različite stvari i pijem vino", rekla je. Priznala je da najviše voli čips i testeninu, posebno špagete. Ipak, trudi se da ima mediteransku ishranu za koju stručnjaci godinama ističu da je najbolja za zdravlje. Prema tome, jelovnik Due Lipe se bazira isključivo na povrću. Njena omiljena namirnica je puna proteina.

Dua Liap
foto: Prinstcreen/ YOUTUBE/S:E CREATIVE STUDIO

"Volim sočivo i najviše uživam u tome da ga dodajem u salate", rekla je.

Dua Lipa
foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sočivo je mahunarka puna proteina. Kuvana porcija sočiva sadrži oko 18-20 g proteina. Zbog nedostatka metionina među aminokiselinama koje obezbeđuje sočivo, ono nije izvor kompletnih proteina. Međutim, dovoljno je jesti sočivo sa pirinčem da bi se nadoknadio ovaj nedostatak. To znači da će nam obrok koji se sastoji od sočiva i pirinča obezbediti kompletan set esencijalnih aminokiselina. Sočivo je takođe bogato vlaknima, gvožđem i folatima.

Sočivo je odličan izvor složenih ugljenih hidrata, što znači da ih telo sporije vari. Ovo vam pomaže da se osećate sitim i punim energije, a podstiče i uravnotežen nivo šećera u krvi. Nedavna istraživanja sugerišu da neke od najzdravijih populacija, na primer one koje žive u Plavim zonama kao što su Italija i Grčka, imaju tipičnu mediteransku ishranu uz redovnu konzumaciju mahunarki.

01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/MONDO/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.